Wednesday, January 21, 2009

Bidadari




Menjemput Bidadari
Album :
Munsyid : Epicentrum
http://liriknasyid.com


Bila yakin tlah tiba,
Teguh didalam jiwa
Kesabaran menjadi bunga

Sementara waktu berlalu
Penantian tak berarti sia sia
Saat perjalanan adalah pencarian diri

Laksana Zulaikha jalani hari
Sabar menanti Yusuf sang tambatan hati
Dipenantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan

Reff
Segera kan kujemput engkau bidadari
Bila tiba waktu kutemukan aku
Ya Ilahi Robbi keras ku mencari diri sepenuh hati
Teguhkanlahku dilangkah ini
Dipenantian hakikat diri
Dan izinkan kujemput bidadari
Tuk bersama menuju Mu sepenuh hati...

Kini yakin tlah tiba
Teguh didalam jiwa
Kesabaran adalah permata

Dan waktu terus berlalu
Penantian tak berarti sia sia
Saat perjalanan adalah pencarian diri

Laksana Adam dan Hawa
Turun kebumi terpisah jarak waktu
Dipenantian mencari diri
Memohonkan ampunan dipertemukan

Bidadari tlah menyentuh hati
Teguhkan nurani
Bidadari tlah menyapa jiwa
Memberikan makna

“Sesungguhnya orang-orang bertakwa berada di tempat yang aman. Di dalam taman-taman dan mata air-mata air. Mereka memakai sutera halus dan sutera tebal (duduk) berhadap-hadapan. Demikianlah dan Kami jodohkan mereka kepada bidadari-bidadari bermata indah
QA. Ad-dukhan 51-54

-lirik ini sekadar mengisi masa senggang di kala exam yang berderetan, jangan salah sangka, nanti ada yang kata saya balik ke Malaysia untuk menjemput 'bidadari' saya
-untuk syah : bila agaknya nak jemput...?? :P
-moga selamat semuanya, teruskan melangkah, jangan rebah!


2 comments:

Khaulah_tsabit said...

Assalamu3laikumwbt.

Takpe2,kalau betul pun,takde org marah (:

Lagipun,ada dgr2 dr batch kamu =P (takpe2,wait & see).

Satu lagi!! Pharma kan? good luck!! --pharma best--


..al7mdulillah,semoga ayah anda bertambah sihat.

Wslmwbt.

mahasiswa said...

wasalam,

syukran.